-معرفی من قرار بود با این جملات آغاز بشه:
"آلن دوباتن نه فیلسوف است و نه روانشناس، یک آرشیتکت است که بسیار فکر و تحلیل می کند".
- چندهفته پیش حین کتابگردی به کتابی برخوردم که جلدش آشنا بود. به یاد نمی آوردم که کتاب را کجا دیده ام. چند سطری از اواسط کتاب را خواندم و به نظرم بد نیامد اما از آنجا که چند کتابی در دست داشتم یک سلسله محاسبات پیچیده از قیمت کتابهای فعلی باضافه قیمت کتاب مذبور منهای موجودی احتمالی کارت ضربدر ضریب بحران آخر برج که البته در کسری از ثانیه از ذهن من گذشت منجر به این شد که مصلحت را در آن ببینم که خرید این کتاب را به زمان دیگه ای موکول کنم.
_ گذشت و گذشت تا پنجشنبه گذشته از کنار کتابفروشی بزرگی رد شدم که ظاهرا تازه افتتاح شده بود. به مناسبت خبر خوب افتتاح یک کتابفروشی آنهم در نقطه ای که قطعا چند ده میلیون اجاره مکانش هست تصمیم گرفتم خودم رو به چند کتابی مهمان کنم.
- یکی از این کتابها همان کتاب مالوف بود با نام "جستارهایی در باب عشق".
-تصویر روی جلد و عنوان کتاب ذهن رو برای خواندن یک کتاب علمی روانشناسی آماده می کند. کتاب بدون هیچ مقدمه ای شروع می شود و راوی ماجرای خودش را تعریف می کند. کتاب در واقع منولوگ گوینده است از آنچه در حین آشنایی و ارتباط با دختری به نام کلوئه در ذهنش می گذرد. اما مسأله اینجاست که جریان فکری راوی شدیدا سیال است و به صدا در آوردن هرتار در ذهنش چندین تار دیگر را به صدا در می آورد. و به این شکل پای موضوعات متفاوتی از حوزه های ادبیات، فلسفه، روانشناسی، سیاست ، هنر و ... به این ماجرا باز می شود.
- جستارهایی در باب عشق بیست و چهار فصل کوتاه دارد که هر فصل متناسب با مرحله متناظر از این رابطه است به نحوی که آغاز تا پایان آن را در بر میگیرد.
- در هر فصل راوی کنش ها و واکنشها را زیر ذره بین فکرش گذاشته است و تحلیل های جالب توجهی ارائه داده است.
- نویسنده را نمیشناختم و بعد از مطالعه کتاب جستجوی کوتاهی در مورد آثار دیگرش داشتم و کاشف به عمل آمد که آلن دوباتن هم فیلسوف است و هم روانشناس! البته نه به معنای خاص بلکه به این معنا که در این حوزه ها فعالیت می کند و می نویسد. نکته جالب توجه دیگر رده بندی این کتاب بود که جزو کتب داستانی(Fiction) نویسنده به حساب می آید.
- هنر نویسنده در این کتاب ابتدا خلاقیت و دانشش است که به خوبی توانسته است در مورد این مسئله به ظاهر غیر عقلی فکر کند و بنویسد. بعد از آن تواناییش در انتقال این مفاهیم در قالب یک داستان روایی نسبتا جذاب است . توصیفات دقیق خواننده را به این نتیجه میرساند که این احتمالا تجربه خود نویسنده است ولی همانطور که گفته شد داستانی طراحی شده بوسیله اوست.